Kako očistiti srebro od črnega doma

Vse ženske z veseljem kupijo nov jedilni pribor, gospodinjske aparate, nakit in druge stvari, potrebne za življenje in osebno udobje.

Vendar pa je za mlado gospodinjico s prihodom nečesa novega v hiši nujno vprašanje, kako skrbeti za to ali tisto stvar, da bi podaljšali njeno delovanje in ohranili prvotni izgled.

Danes se bomo pogovarjali o čiščenju srebra, upoštevajoč stvari, kot so čiščenje srebra doma, hitro in učinkovito čiščenje srebra ter čiščenje srebrnega in srebrnega nakita, da vam bo všeč, naša ljubka hostesa. in še naprej.

Vprašanje, kako očistiti srebro od črnosti, postane aktualno že po nekaj mesecih njegove uporabe, zato je čiščenje srebra doma neizogibno.

Glede na vir onesnaženja, namreč prekomerno vlago, učinke kozmetike in učinek znoja na kovino, določimo, kako na tak ali drugačen način očistimo srebro doma.

Če ne želite očistiti srebra iz črne barve po metodi babice, pojdite v trgovino, kjer lahko najdete izdelke za čiščenje srebra, ki jih ponujajo sodobni proizvajalci.

Če ni časa in dodatnega denarja, je bolje biti popolnoma oborožen in vedeti, kako čistiti srebro od črne barve na naslednje načine.

Enostavno in jasno: kako čistiti srebro - amoniak

Samo 15 minut je dovolj za 10%amonijak, izdelki pa bodo sijali, kot da bi jih kupili. Vsako čiščenje srebra spremlja temeljito pranje in drgnjenje. Torej v tem primeru.

Upoštevajte, da je nesprejemljivo čiščenje srebra s črno s tako dragocenim elementom, kot so biseri, saj lahko orodje povzroči spremembo v senci dragocenega vložka.

Bakin recept: kako čistiti srebro s citronsko kislino

Druga razpoložljiva metoda za vse je citronska kislina. Tokrat bomo potrebovali majhno emajlirano ponev, eno citronsko kislino (vrečka) /0,5 l. vode.

Raztopino je treba dati v pripravljeno vodno kopel. Srebrne izdelke in nakit je treba nanesti na bakreno žico, držati srebro v vreli vodi za 15 do 30 minut in ga občasno obrniti za čiščenje z vseh strani. Po postopku sperite.

Kako čistiti srebro od črne: univerzalno sredstvo - soda

Takšna cenovno dostopna stvar v kuhinji kot soda nam bo pomagala pri tem plemenitem cilju. Srebrna posoda in lepe dekoracije lahko preprosto očistite s sodo.

Čiščenje srebra s soda ni le način čiščenja srebra od črne, temveč čarobnost kemičnih reakcij.

Navsezadnje, samo 0,5 litra. vode. 2 žlici. l sode, vse vrelišče in na dno položite folijo folije - dobite popoln mehanizem čiščenja. V nekaj minutah bo srebro zasijalo.

Izkušene hostese zmešajo 1 liter vode, soli, sode z detergentom (1/1/1 tbsp), zavrite v tej raztopinisrebrni izdelki do pol ure, in dobili učinkovito orodje za čiščenje srebra doma poceni in veselo.

Kako čistiti srebro s kisom, je preprosta domača rešitev

.

Kot je amonijak, je kis odličen domači pripomoček za čiščenje srebra, tako da v srebrni kis vstavite le 15 minut, po čiščenju pa temeljito umijte in pobrišite srebro.

Ne bodite zaskrbljeni, če pri prvem poskusu ne izginejo vsi onesnaževalci, naravna zdravila so manj agresivna od kemičnih, zato ponovite čiščenje.

Kako čistiti srebro s črno z zobno pasto

Ta metoda je znana tudi večini gospodinj. Je preprosta in veljavna. Potrebovali boste redno zobno pasto, krtačo, dobro in predmet za čiščenje.

Okraske ali jedilni pribor temeljito očistite z zobno pasto, nato pa vse sperite z vodo.

Srebro bo sijalo kot novo. Ampak ne pozabite, zelo občutljivo delo se lahko na ta način poškoduje.

Kuhajte krompir in jajca ter čisto srebro.

Lastnosti odkritega krompirja in jajc, kot pravijo izkušene hostese, bodo koristne za čiščenje srebra.

Izkazalo se je, da bo ohlajena decoction iz jajc, v kateri boste imeli dragocene predmete za nekaj minut, skrbno očistiti srebro hitro in učinkovito.

Krompirjeva juha je nekoliko drugačna. Pet minut na foliji v krompirjevi juhi je dovolj, da očistimo ne zelo onesnaženo srebro. Če srebro ni bilo očiščeno, uporabite druge zgoraj navedene metode.

Zapomni si. Srebro se boji vlage. Pazite, da je vaša srebrnina na suhem mestu in se izogibate nepotrebnim težavam s čiščenjem.