Kako se znebiti neprijetnih vonjav v hiši

Mnogi mislijo, da je hiša odsev notranjega sveta nekega človeka, kajti če je naša hiša vedno čista in urejena, in vse leži na svojem mestu, potem je isti red v naši glavi in ​​v našem življenju. Eden se ne more strinjati. Mogoče je vse.

Za mnoge je udobje doma in njegovo vzdrževanje v popolnem redu ni tako preprosto, ker nimamo vedno dovolj časa za vsa gospodinjska dela.

Ena od težav, s katerimi se lahko sooča hostesa v boju za čistočo, svežino in red v hiši, so neprijetne vonjave v hiši, ki izhajajo iz enega ali drugega razloga.

Neprijeten vonj v hiši pogosto postane velik problem, s katerim se, kot potrjuje praksa, ni vedno lahko spopasti.

Danes bomo govorili o tem, od kod pride v hiši neprijeten vonj, to je tisto, kar povzroča neprijeten vonj in kako se z enostavnimi pravili in nasveti znebiti neprijetnega vonja v hiši.

Neprijeten vonj v hiši: kako se znebiti neprijetnih vonjav v hiši

Prvi nasvet o tem, kako se znebiti neprijetnega vonja v hiši, je najti razlog, zaradi katerega se v hiši pojavi neprijeten vonj.

Neprijetni vonji v hiši se lahko pojavijo iz različnih razlogov. In dokler natančno ne ugotovite, kaj povzroča neprijeten vonj v hiši, se ga bo zelo težko znebiti.

Pravzaprav se lahko neprijeten vonj v hiši pojavi ne samo zato, ker redko čistite.

Eden od razlogov, ki jih morate zapomniti, če ne veste, kako se znebiti neprijetnega vonja v hiši, je lahkonapačnaožičenje .

Če je v hiši neprijeten vonj po ocvrti ribi, lahko rečemo, da ne samo, da ste pravkar vadili kulinarično umetnost, temveč se neprijeten vonj v hiši pojavi zaradi segrevanja žice in plastike.

Da bi neprijeten vonj v hiši takega izvora izginil, preverite stanje vtičnic, žarnic in stikal.

Če ugotovite, kje je neprijeten vonj iz hiše zaradi goreče plastike ali ožičenja, če je mogoče, preverite ožičenje po vsej hiši, da se izognete požaru, in zamenjajte poškodovane dele.

Todaneprijeten vonj v hiši pokvarjenih jajcse lahko pojavi ne samo zato, ker ste v hladilniku pustili pokvarjen izdelek, temveč je mogoče, da je ta neprijeten vonj nastal zaradi uhajanja plina.

Da, točno. Ko pride do uhajanja plina, je očiten vonj vodikovega sulfida. Da bi odstranili gnilo vonj v hiši zaradi uhajanja plina in zaščitili svoje zdravje, najprej, v vsakem primeru, ne vklopite luči ali električnih aparatov, ne svetlobo tekme. Poskusite tudi takoj zapustiti sobo in se obrniti na plin. Strokovnjaki odpravijo problem uhajanja plina in s tem odpravijo neprijeten vonj v hiši.

Drug neprijeten vonj, ki se pogosto pojavlja v naših stanovanjih, jevonj odplak .

V kopalnici, stranišču, kuhinji se lahko pojavi zelo neprijeten vonj v hiši iz kanalizacije.

Tako, da neprijeten vonj v hiši iz kanalizacije ne postane nočna mora za vas,pazite, da kanalizacijski sistem ni zamašen in da ne pušča. Prav tako je treba pri nameščanju komunikacij (običajno je to pomembno v fazi gradnje hiše) namestiti avtonomne čistilne naprave ali greznice. Da bi se izognili neprijetnemu vonju kanalizacije v hiši, je treba izvesti ustrezno kemično čiščenje in dezinfekcijo straniščne školjke, umivalnika, kopalnice in kanalizacijskega sistema kot celote.

Tudi, da veliki delci nečesa, ki ga zamašijo in povzročijo neprijeten vonj v hiši, ne padejo v kanalizacijo, opremite luknjo v umivalniku in v kopalnici s cedili.

Še en zelo neprijeten vonj v hiši, ki se lahko pojavi, jevonj razgradnje glodavcev in drugih mrtvih živali . Tako neprijeten vonj v hiši je precej težko odpraviti, če ne najdete njegovega vzroka.

Po odkritju in odstranitvi vzroka jedkega vonja površino obdelamo s posebnimi razkužili.

Pogosto lahko veliko prebivalcev v zasebnih hišah in stanovanjih moti neprijeten vonj po vlagi, plesni, gnilobe . Kako se znebiti neprijetnega vonja v hiši takšnega izvora, vam bomo svetovali.

Prvič, vzrok za nastanek vlage in plesni so prostori brez prezračevanja, visoka vlažnost, slaba cirkulacija zraka in prezračevanje ter nezadostno segrevanje stanovanja.

Glivične spore, ki se množijo, ne vplivajo samo na stene, pohištvo, strop, tla, tem groznim glivicam lahko pridejo v vašo omaro, potem pa bodo vsa oblačila imela jasnovonj plesni.

Neprijeten vonj v hiši, ki ga povzročajo strupene oblike plesni, je zelo nevaren. Zdravju škodujejo.

Danes obstajajo številna sredstva proti plesni, ki lahko pomagajo odstraniti glivice v hiši. Lahko se tudi znebite plesni med postopkom popravila, odstranite in obdelate prizadeta območja s posebnimi rešitvami.

Za uničenje neprijetnega vonja v hiši iz plesni lahko uporabite tudi nasvete stare stare babice, kako se znebiti plesni doma.

Tukaj boste našli klor, kis, soda, amonijak. Pripravljene raztopine iz omenjenih sredstev pomagajo dolgo časa odstraniti glive iz vašega doma.

Neprijeten vonj v hiši je pogosto posledica slabe navade kajenja.Vonj nikotina- ni najbolj prijeten vonj v hiši. Še posebej je jasno slišati tistim prebivalcem in gostom, ki ne kadijo.

V vašem domu se lahko pojavi neprijeten vonj, če imate hišne ljubljenčke, ki lahko pogosto »odidejo na stranišče« prav v sobi.Močan vonj urina in živalskega blatase lahko odstrani, vendar je bolje, da se ne pojavi.

In zdaj še nekaj načinov,kako se znebiti neprijetnega vonja v hiši .

Poskrbite za čistočo in prezračevanje v hiši. Kupite osvežilce zraka in spreje za izboljšanje vonja v hiši.

Če obstaja možnost, da se vsaj preuredite, si dopustite razkošje, da se znebite neprijetnih vonjav v hiši.

Tudi odlična ideja, kako se znebitineprijeten vonj v hiši bo pripravilnaravne arome na osnovi esencialnih in aromatičnih olj .

Posušena zelišča in sveže cvetje lahko prinesejo prijeten vonj tudi domu .

In kar je najpomembneje, ljubite svoj dom, skrbite za njegovo čistočo in ne boste se bali neprijetnih vonjav v hiši.

Upamo, da vam bo naš nasvet pokazal, kako se znebiti neprijetnega vonja v hiši, in to težavo boste pozabili za vedno.