Najbolj nevarna obdobja v družinskih odnosih

Verjetno večina mladoporočencev sploh ne spozna, kaj je tonajtežja obdobja družinskih odnosov , ali lahko v zakonu obstajajo zapleteni odnosi, če tako ljubeznijo in cenijo drug drugega.

Izkazalo se je, da je vse lahko. Tudi v najbolj ljubečih zakoncih so najtežja in najnevarnejša obdobja družinskih odnosov, ki včasih ni lahko preživeti za oba zakonca.

Pogosto ljubezen, naklonjenost, medsebojno spoštovanje in druge družinske vrednote zmagujejo, najbolj nevarna obdobja zakonske zveze pa se lahko ohranijo, včasih pa je ravno nasprotno.

Pari se po več letih zakonske zveze razpuščajo in ne premagajo svojih najtežjih obdobij razmerja kot mož in žena.

Poglejmo, katera so najtežja obdobja v zakonu in najnevarnejša obdobja v razmerju zakoncev.

Preberite in si oglejte:Zakaj ljudje razbijejo

Najnevarnejša obdobja zakonske zveze

Psihologi pravijo, da so najtežja in najnevarnejša obdobja v razmerju zakonskega para 2., 3., 4., 10., 12. leto življenja.

V najbolj nevarnih obdobjih sklenitve zakonske zveze je mogoče pripisatiprvi dve leti skupnega življenja . Ko zakonca začnejo živeti skupaj in evforija strasti začne zatirati domače probleme, se mnogi pari razidejo.

V najtežjih obdobjih zakonske zveze poskušata mož in žena vplivati ​​na svojo sorodno dušo, ko poskušata ponovno izobraziti ali spremeniti njen pogled na svet.

Da, ni lahko navaditi drug na drugega. Vsaka oseba ima svojenavade, želje in želje ter vsakdanje težave in pogosto pomanjkanje denarja lahko uničijo tudi odnos ljubečega para.

Na razvoj otrok vplivajo živali:Otroci in hišni ljubljenčki

V najnevarnejših obdobjih razmerja med zakoncema je mogoče pripisati zelo nevarno leto za poroko - deseto, ker se po statistikizakonca ločita deset let , izgubljata tako pomembno in dragoceno komponento odnosov kot psihološko bližino.

Zdi se, da se lahko ljudje, ki so bili tako dolga leta skupaj. Da, ločitev in zelo pogosto.

Najbolj nevarno deseto leto zakonskega življenjalahko sovpada z osebnimi izkušnjami moža ali žene, ki lahko pod vplivom obdobja srednjih let sprožijo misli o starosti, smrti, zadevah, ki jih je eden želel storiti, vendar ni uspel in .d

Najbolj nevarna obdobja v odnosu med možem in ženo izzovejo zakonce, da želijo začeti znova, spreminjajo svoje življenje tako, kot so ga videli v svojih fantazijah in sanjah.

V tako izrazitem odtujevanju se ljudje začnejo odmikati drug od drugega in pozabljajo, koliko so enkrat ljubili. In tukaj je vrhunec: misel na razvezo, in pogosto v resnici - ločitev!

Želite doseči nekaj v življenju?Kako postati močna osebnost

Psihologi priporočajo , da preživijo najnevarnejša obdobja v družinskih odnosih, zavržejo osebne ambicije iz glave in da družinske vrednote na prvem mestu, ki so veliko pomembnejše od individualnega uspeha.

Putpred vami so novi cilji, v katerih bo vaša družina zasedla prvo mesto.

Poskušajte doseči cilje skupaj. Bodite prepričani, da pokažete svojo kohezijo pred otroki.

Če želite, da bodo vaši otroci v prihodnosti srečni, pozabite na težka obdobja v zakonu, pokažite, da ste eno. Ne pozabite: otroci vzamejo primer od svojih staršev, in če vidijo družinske težave staršev, jih bo morda takšen model zakonskega življenja nadaljeval.

In zdajse vrnemo v tretje, četrto leto zakonskega življenja . Zakaj so v teh letih najbolj nevarna obdobja poroke.

Odgovor je preprost. Večina družin po treh ali štirih letih ima otroke. Imeti otroka je stres ne samo za žensko, ampak tudi za moškega.

Na novo stisnjena mama se zelo utrudi, prosi svojega moža, da pomaga. Zakonec, izčrpan na delovnem mestu in utrujen od pomanjkanja spanca, poskuša pojasniti svoje stanje in se odreči gospodinjskim opravilom. Mnogi možje podpirajo svoje žene, vendar se zgodi tudi, ko se mož po rojstvu svojega prvega otroka odmakne od svoje žene, tako v smislu pomoči kot psihološkega.

V najtežjih obdobjih življenja družine, in sicer po pojavu otroka, se mož in žena pogosto katastrofalno začneta prepirati. To je navada. V preplahih se začnejo pojavljati prepiri, ki še dodatno odtujita zakonca.

Po rojstvu otroka zaradi zaposlitve mlade mamice se človek počuti osamljenega, ker je vsa pozornost namenjena otroku.

Psihologi ženskam priporočajo takšna najtežja obdobja v družinskih odnosih ne pozabljajo na moža, da družina ne leži na vsakdanjem življenju, ampak tudi na občutkih, ki so osnova vsakega odnosa.

Da, težko je dvigniti drobtinico in imeti čas, da posvečamo pozornost svojemu možu, toda samo na ta način se lahko izognete konfliktom, prepirom in propadu odnosov.

V najtežjih in najnevarnejših obdobjih zakonske zveze padein dvanajsto leto življenja zakonskega para .

Edino vprašanje je, zakaj, ko je vse najtežje, ko je delo, otroci in ni večjih težav, se začne družinska kriza v odnosih.

Tukaj je vse posamezno za vsako družino, toda najpogosteje se ljudje ohladijo drug do drugega. Skupne teme in medsebojno razumevanje izginejo.

Intimnost je med zakoncema vedno manj pogosta, ker je strast, ki je nekoč kuhala, nekje izginila. Kriza srednjih let vpliva tudi na razmerja med zakoncema.

Psihologi priporočajo , da skupaj izkusijo te težave. Ne obupajte intimnosti, ne glede na to. Bolj kot boste romantični v odnosu, bolj boste zanimivi drug za drugega.

Dovolite svojemu srcu, da ima osebni prostor. Ustvarite pogoje za njeno psihološko udobje. Preživite čas skupaj za vitalna, prijetna čustva.

Dajte drug drugemu prijetne trenutke, skrbite in podpirajte drug drugega, cenite svojo sorodno dušo in potem najtežje in najnevarnejše obdobje odnosa v zakonu ne boste opazili za vas.

Bodite srečni!