Rezanje zelenjave ali profesionalno prirezovanje zelenjave?

Dobre gospodinje vedo, da je lepa postavitev mize in izvirna zasnova jedi v kombinaciji z okusno hrano ključ do uspešnega praznika.

Eden od najpomembnejših elementov svečanega praznika je lepo zelenjavno rezanje za vašo počitniško mizo, katerega oblikovanje lahko prijetno goste preseneča.

Zdaj lepa zelenjava, pripravljena za praznično mizo, ni le navadna zelenjavna plošča, katere fotografija smo načeloma predstavili tudi v naši galeriji »Lepo zelenjavno rezanje za počitniško mizo in prirezovanje zelenjave«.

Izvirno razkosavanje zelenjave v bife ali zelenjavno kompozicijo na drugem prazniku je celotna umetnost, ki lahko zaradi raznolikosti tehnik za rezanje zelenjave postane največja dekoracija praznične mize.

Pogosteje se vsa lepa zelenjavna rezanja, katere zasnova ne potrebuje toliko časa, naredi iz sveže zelenjave.

Originalni zelenjavni kosi iz različnih vrst zelenjave postajajo svetlo mesto na počitniški mizi, saj barvna kombinacija, ki jo lepo zelenjavno rezanje vedno spominja na poletje in bogastvo narave, ki nam ne daje le okusnih daril, temveč prinaša tudi estetski užitek.

Izvirne domače zelenjave je mogoče izdelovati iz različnih vrst zelenjave, ne le iz sveže zelenjave, lepa zelenjavna rezanja pa lahko izdelamo tudi iz soljene in vložene zelenjave, ki pozimi zamenja veliko sveže zelenjave.

Tako lepo zelenjavno rezanje ne bo le okusno, temveč tudi močno okrasilo vašo počitniško mizo.

Zelenjavni kosi iz zelenjave na počitniški mizi, ustvarjeni doma, in nenavadno zanimivi kosi zelenjave v profesionalni kuhinji se izvajajo z različnimi tehnikami. Tako obstajajo zelenjavni kosi teh vrst:

 • Originalno rezanje zelenjave v tanke in večje slamice
 • \ t
 • Preprosti zelenjavni potaknjenci v palice
 • Razkošno razkosavanje zelenjave na kocke različnih velikosti
 • \ t
 • Enostavno rezanje zelenjave
 • \ t
 • Rezanje domačih zelenjave
 • \ t
 • Rezanje na navadne rastline
 • \ t
 • Estetsko narezana zelenjava
 • \ t
 • Profesionalno poševno rezanje zelenjave
 • \ t
 • Dekorativno rezanje zelenjave
 • \ t
 • Rezanje zelenjave ali kodrasta zelenjava na praznični mizi
 • \ t

Vse zelenjave ni mogoče rezati z vsemi navedenimi metodami. Rastlinski kosi ene ali druge vrste zelenjave se razrežejo glede na njihovo mehkobo, obliko, zrelost in rok uporabnosti v rezanem stanju.

Pri pripravi rastlinskih sestavin lahko zdrużite rezano zelenjavo razlićne oblike, velikosti in vrste rezanja. Torej bo vaša zelenjavna plošča veliko bolj zanimiva, kot če bi se vse na enem mestu.

Če na počitniški mizi na domu pripravljate čudovite zelenjavne kose, se igrajte z barvnimi kombinacijami. Združite barve tako, da je rastlinska plošča fascinantna in privlači goste, da poskusijo kos.

Če to ugotovitezelenjavne rezine lahko odsotne na počitniški mizi, se motite.

Tudi majhno rezanje zelenjave iz različnih vrst zelenjave ne bo samo okrasilo vašega bifeja, temveč tudi zadovoljilo lakoto za tiste, ki iz nekega razloga ne morejo preizkusiti vseh poslastic, ali pa preprosto želijo zdrobiti s svežo zelenjavo skupaj z drugimi dobrotami, predlagane.

Če pripravljate čudovite zelenjavne kose za praznično mizo za rojstni dan za otroke, ali pa naj bi bila vaša stvaritev izvirna zelenjavna rezina na bifeju na poslovnem srečanju, vam svetujemo, da pokažete domišljijo in okrasite zelenjavne kose ne samo z originalno kombinacijo zelenjave, ampak tudi dodate solatne liste in druge zelenice, ki bodo izboljšale vašo počitniško zelenjavo. Prav tako lahko rezanje iz zelenjave okrasimo s cvetjem in jih združimo z rezanjem iz sadja.

Če verjamete, da se v počitniških otroških počitnicah v obliki različnih živali, zapletenih figuric ali zanimivih svetlih rastlinskih kompozicij pojavi čudovita zelenjavna rezina, bodo otroci z veseljem jedli zabavne zelenjavne rezine.

Opozoriti je treba, da se zelenjavni kosi na praznični mizi doma, kot tudi profesionalni zelenjavni kosi v restavracijah, pogosto kombinirajo z drugimi prigrizki, zlasti s sirom in mesom. Tako rezanje zelenjave na počitniški mizi bo imelo poseben okus in zelo lep videz.Najbolj zanimiva sorta zelenjave je rezanje iz zelenjave. Seveda, taka dekorativna in kodrasta zelenjavaPotaknjenci na počitniški mizi so profesionalne možnosti za okrasitev rastlinskih kompozicij, vendar je rezbarjenje iz zelenjave doma možno, če imate potrpljenje in ste oboroženi s posebnimi orodji, s katerimi lahko izdelate domačo zelenjavo iz lastnih rok.

In zdaj vidite, kakšne lepe in izvirne zelenjavne potaknjenke doma lahko kuhate z lastnimi rokami.

Skupina News In Time je zbrala izvirne možnosti, kako okrasiti zelenjavno ploščo, okrasiti in urediti rezanje zelenjave z lastnimi rokami.

Oglejte si tudi, kako lahko s svojimi rokami izdelate praznično zelenjavno rezbarijo. Za primere fotografij in ideje o pridelavi zelenjave si oglejte našo zbirko fotografij »Počitniško zelenjavo in rezbarjenje zelenjave doma«.

Rezbarjenje rastlin in čudoviti zelenjavni kosi: ideje za oblikovanje fotografij za počitniško mizo

)
73)
)
123)
)
173)