Združljivi izdelki v naši prehrani

Danes se veliko govori o tem, kakšne vrste združljivih živil in katera ne, kako pravilno kombinirati živila in kako koristna živila so primerna za pravilno prehrano.

Vprašanje združljivosti s hrano je dejansko zelo pomembno. Če uporabljate kompatibilne izdelke, vaše telo dobro deluje, če izberete izdelke, ki so na tak ali drugačen način slabo povezani, lahko vaše telo propade in vam zagotovi več novih dodatnih kilogramov ali zelo neprijetne občutke v obliki različnih motenj.

Oglejmo si natančnejšo preučitev združljivih živil in si oglejte njihovo kombinacijo v posebni tabeli.

Združljiva živila za pravilno prehrano

\ t

Ena najpomembnejših živil in virov beljakovin je meso. Težko je izbrati združljive izdelke za meso, ker se meso absorbira in predeluje v telesu že dolgo časa.

Vendar pa so združljivi izdelki za meso zelenjava, ki jo lahko jeste z mesom v kakršni koli kombinaciji.

Če rečemo, da so združljivi izdelki za meso sir, moke, na primer testenine ... ne deluje, ker takšna kombinacija upočasni presnovne procese v telesu, absorpcijo nekaterih snovi in ​​povzroča precejšnje nelagodje.

Prav tako poskušajte zavreči velike količine tekočine in sladkorja, ko jedete meso.

Nato upoštevamo združljive proizvode za zelenjavo. Zelenjava je univerzalna v skladu z njimiali drugih izdelkov.

Kot smo že povedali, se zelenjava dobro kombinira tudi z mesom, vendar ker so naravni ogljikovi hidrati in so zelo hitro prebavljivi, poskusite ne jesti sladkorja z zelenjavo.

Zelenjava, tako kot sadje, ustvarja alkalno okolje v želodcu, tako da imajo tisti, ki jedo zelenjavo in sadje, dober metabolizem.

Dietiki ne priporočajo kombiniranja jajc in krompirja, ker minerali krompirja ne prispevajo k absorpciji železa in kalcija, katerega vir so jajca.

Nezdružljivi sadni proizvodi so živila, ki vsebujejo sladkor. Dajte sladko in moko v korist enakega sladkega sadja in videli boste, kako hitro se vam bo vaše telo zahvalilo.

Pomembno je omeniti, da sadja ni mogoče kombinirati s polnim kosilom ali večerjo, bolje je, da jih pojedo ločeno pol ure pred glavnim uživanjem hrane.

Združljivi izdelki za mlečne izdelke - vse iste zelenjave, vendar se lahko nekatere vrste mlečnih izdelkov združijo z viri živalskih beljakovin, kot so jajca, morski sadeži, ribe, meso. Toda z mlekom, zelenjavo in sadjem je bolje, da se ne kombinirajo.

Kuhano koruzo, avokado, zelenjavo, in sicer bučino, sladki krompir, krompir, žita in stročnice ter celo kruh lahko združimo v skupino "škrobov", ki se dobro ujemajo z zelenjavo.

Združljivi proizvodi oreškov, suhega sadja in semen so tudi na seznamu zelenjave in zelenjave.

In zdaj vam predstavljamo koristno tabelo o skladnosti s hrano, po kateri lahko sami sestaviteoptimalni meni in postali podpornik pravilne prehrane.

Nezdružljivi in ​​združljivi izdelki: tabela

Združljivi izdelki v naši prehrani - zelo okusni in zdravi

Zdaj bomo poimenovali in prikazali združljive živilske proizvode, katerih tandem lahko poskusite v vaših kulinaričnih rešitvah.